Bunun yanı sıra prefabrik yatakhane, prefabrik yemekhane, prefabrik okul, prefabrik hastanelerde kurmaktayız. Prefabrik evlerin bakımı çok kolaydır, 3-4 yılda bir iç dış boyasını yapmanız, çatıda ki oluk temizliğini gerçekleştirmeniz prefabrik evler için yeterli olacaktır. Prefabrik evlerin fiyatlandırılmasında farklı özellikler eklenirse fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Prefabrik evler inşaat süresi hem kısadır hem de iklim ve mevsime bağlı değildir. Depreme betonarme evlere göre çok daha fazla dayanıklıdır, Tüm maliyetler sözleşme anında belirlenerek sabitlenir. Bakımı az olan bu yapılar son zamanlarda çokça tercih edilmektedir.

Prefabrik Evde Firma Neler Yapar?

İmarı olmayan arazilerde arsalarda prefabrik ev resmi olarak koyulamaz, bazen belediyeler istisnai olarak bu konuda izinler vermektedir bunun için en doğru bilgiyi arsanız belediyeye bağlı ise belediyeye köye bağlı ise il özel idaresine gitmeniz gerekmektedir. Siirt’in KAPALI ÇARŞISI hükmünde olan HELVACILAR ÇARŞISINA uğradım. Bu çarşıyla ve bu çarşının eski esnaflarıyla çok ciddi anılarım var. Bu çarşı rahmetli dedem Hacı Salih Çeto’nun (ARITÜRK) ile kardeşleri  Hızır, İlyas ve İbrahim’in dükkanlarının olduğu çarşıdır. Dedem vefat edince büyük ağabeyim Mehmet Sabri (Merhum) dükkanını devralmıştı. Ben de yaşlarına kadar ağabeyimin yanında getir-götür işleriyle uğraşırdım.

Prefabrik Ev Ruhsatı Nasıl Alınır? Ne Kadara Mal Olur?

Evet prefabrik evlerin bakımında 3-4 senede bir evin boyanmasını ifade etmiştik, o yüzden evleri tekrardan boyayabilir ve tekrardan mastik çekebilirsiniz. Boyalarımız su bazlı olduğundan dolayı rahatlıkla istediğiniz zaman ev kirlendikçe boyayabilirsiniz. O yüzden çelik evlerimizin metrekaresi 5500 Türk lirasından başlamaktadır. Herkesin çokça sorduğu bu prefabrik yapılarımız aslında öncelikle deprem evleri diye tanındı çünkü depreme diğer yapılardan çok daha dayanıklı esnek ve hızlı olan bu prefabrik evler deprem zamanları hep çok tercih edildi o yüzden bu sorunun cevabı çok net olarak betonarme evden çok dayanıklıdır. Tabi sebebine gelirsek direkt zeminden etkilenmediğinden kaynaklı çok sağlam yapılardır. Kampanyalı Prefabrik ev fiyatları her firmada özellik olarak değişmektedir.

  • Prefabrik evler ısı yalıtımı olarak betonarme evlerden çok daha iyi yapılardır çünkü evin her duvarında 16 dns strafor ya da forty dns taş yünü, çatıda ise 10 santim kalınlığında izolasyon bulunmaktadır.
  • Prefabrik evler ömrü uzun yapılardır, sanılanın aksine bakımı az ömrü uzun ve şık olan bu prefabrik evler yıl bir ömre sahip olmaktadır.
  • Bunun sebebi prefabrik evlerimizde tüm duvarlarda kullandığımız sixteen dns yoğunluğunda eight.5 santim eps strafordur.

Yine de bazı belediyeler prefabrik evler için özel izin tanımaktadır bu yüzden bununla alakalı belediyeye ya da bulunmuş olduğunuz şehirde ki mimarlık ofislerine prefabrik ev yapma ile alakalı detaylı bilgiyi sorabilirsiniz. Mimarlık ofisi bununla alakalı bir ruhsat dosyası hazırlayacak ve bu hazırlamış olduğu ruhsat dosyasında bir elektrik projesi bir mekanik projesi bir mimari proje ve birde statik proje bulunmaktadır ve bu dosyayı belediyenin fen işlerine sunmaktadır. Fen işleri ise dosya uygun olduğunda onay verecektir ve ruhsat alınacaktır. Evet istediğiniz planda prefabrik ev yapılabilir fakat dış görünüşte özellikle lüks yapılarda yuvarlak kesitlerde prefabrik ev değil daha çok çelik evlerimiz tercih edilmektedir. Çünkü prefabrik evlerin görünüş kısımlarında sınırlar bulunmaktadır biz bu sınırlar çerçevesinde evlerimizi tasarlamaktayız. Bunun sebebi prefabrik evlerimizde tüm duvarlarda kullandığımız 16 dns yoğunluğunda eight.5 santim eps strafordur.

Biz ideal ev olarak prefabrik evlerimizde diğer firmalardan ayrı Türkiye’de ki en büyük prefabrik ev üreticisi olarak müşterilerimize teknik özelliklerde çok fazla seçenek sunmaktayız. Ve aynı zamanda tüm prefabrik evde malzeme kalitesi olarak en üst düzeyde ki kaliteyi sunmaktayız.Teknik özelliklerimiz 2.50 tavan yüksekliği ve ahşap desen olmaktadır aynı zamanda çatıda ekstra izolasyon ve çatının çelik aksamında üstün yapı teknolojimizle hizmet vermekteyiz. Prefabrik evlerimizi özellikle en çok sattığımız bölgelerden olan karadeniz bölgesinde prefabrik evlerimiz rahatlıkla kullanılmaktadır özellikle yaylalarda ve köylerde inşaatın zor oluşu prefabrik evlerin tercih edilmesini sağlamaktadır. Evet kullanılabilir, fakat bölgede yüksek kar yağışı (1.5 metre üzeri) ve -10 üzeri bir soğukluk var ise ekstra uygulamalar yapmaktayız bu ekstra uygulamalar nelerdir ? Ekstra uygulamalar şunlardır, evin çatısına ekstradan osb+membran çatının eğimini 30 dereceden forty 7slot casino five dereceye çıkartıp çatıda ki olukları iptal edip ekstra duvarlara birdaha straforla izolasyon yapılabilmektedir.

  • Yani 1000 metrekare bir arsanız varsa ve yüzde 20 imarınız bulunuyorsa buraya 200 m2 ev yapabilirsiniz tabi yoldan 5 metre komşudan three metre çekmeleri gerçekleştirdikten sonra bunu yapabilirsiniz.
  • Prefabrik evler Fırtınaya ve Rüzgara 80 km/h dayanıklı yapılardır fakat daha üst bir fırtına ve rüzgar esecek bir bölgeye yapılacaksa ekstra bir mukavvemet kazandırılması gerekmektedir bu konuda da yerin rüzgarını müşteri bizlere bildirirse bununla alakalı ekstra çalışma yapılmaktadır.
  • 2.50 bina yüksekliği ve ahşap desenli tepe betopan kullanmaktayız.

Tabi ki prefabrik ev tercih edilmelidir, çünkü hem inşaat süresi kısa, hem maliyeti düşük hem maliyeti belli istenirse başka yere taşınabilen 4 mevsim yaşanabilen bakımı çok kolay olan yapılardır. Herşeyi ile 1 ayda biten prefabrik ev 1 senede biten betonarme evden her anlamda çok daha uyguna gelmektedir. Genellikle prefabrik ev tercihi arsaların imar miktarlarına göre değişmektedir. Yani a thousand metrekare bir arsanız varsa ve yüzde 20 imarınız bulunuyorsa buraya 200 m2 ev yapabilirsiniz tabi yoldan 5 metre komşudan three metre çekmeleri gerçekleştirdikten sonra bunu yapabilirsiniz. Bu bilgiyi derinlemesine arsanızın olduğu yerde ki bir mimarlık ofisine sormalısınız. Evet çokça sorulan sorulardan biriside prefabrik ev ile çelik evin farkları nelerdir, çelik ev tüm dünyada geçerli olan tüm şekillerde yapılabilen sınırı olmayan yapılardır.